Exchange Server 2013 Basic Initial Configurations Part 1 – CAS and MBX

Updated: 20-10-2014

now let’s start with basic initial configurations we used to do with Exchange Server 2010, I will be talking about

Continue reading “Exchange Server 2013 Basic Initial Configurations Part 1 – CAS and MBX”

Moving Central Management Server from Lync 2010 to Lync 2013 Front End

Howdy all,

so I decided to upgrade my Lync Server 2010 to Lync 2013 that I have now deployed Exchange 2013.

Updated: 20-10-2014

Continue reading “Moving Central Management Server from Lync 2010 to Lync 2013 Front End”

Remove Lync Server Configuration From Active Directory

Howdy,

this is a small guide about how to remove Lync Server Configurations from the Active Directory so you can install and publish another Lync Topology.

Continue reading “Remove Lync Server Configuration From Active Directory”

Install Microsoft Lync 2013 Stand. Edition Step-by-Step Part1

Howdy,

In this Post I’m going back to talk about my Fav Technology, Microsoft Lync 2013,
here I’m putting a small Step – By – Step Installation Guide for Microsoft Lync 2013.

update 9-04-2014: updated the PowerShell command to install the Prerequisites

Continue reading “Install Microsoft Lync 2013 Stand. Edition Step-by-Step Part1”

Event ID: 14507 Source: LS Protocol Stack

Howdy All,

As i was doing some health check on the Lync Infrastructure at one of my Clients, i found out that they have a big number of Warning on the Event Viewer for LS Protocol Stack.

Continue reading “Event ID: 14507 Source: LS Protocol Stack”

How To Create Simple Forward Rule on the Hub Transport Server in Exchange 2010

Howdy All,

in This Topic I will write a simple Step by Step Guide about how to create a Forward Condition on the Hub Transport Server.

Update 28-05-2014: added the difference between simple forward rule “Redirect” and the forward to moderator for approval

 

Continue reading “How To Create Simple Forward Rule on the Hub Transport Server in Exchange 2010”

Problem Assigning Certificate to Service in Exchange 2010 Server

Howdy all,

Some people facing Problem when they are assigning a certificate to the UM-Service. the error is like this

Image

To solve this problem it’s really easy if you didn’t get it from the Error

– In EMC, go to Server Configuration and Click on “Unified Messaging Server”, then Right Click your UM-Server and select Properties.

– Go to “UM Settings” Tap.

– in the “Startup Mode” drop menu select “TLS”

– Click Apply then Ok.

Image

This Should be enough to solve your Problem 🙂

Later

M.T